Khamis, 29 Ogos 2013

Tutorial Sampul Hadiah

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Hari ini Suri gatal tangan untuk mencuba sesuatu yang baharu..

Teringat sewaktu memberi hadiah saguhati untuk blogger bagi hadiah top komen dan giveaway beberapa bulan...tahun yang lalu asyik bentuk kotak empat segi sahajakan huhuhu..paling tidak bentuk bungkusan rapau MD pandu lalu itu ha..a..a..a..

Tanpa membuang masa kita sediakan bahan berikut:-
  1. Kertas warna 
  2. Gunting
  3. Bekas bentuk bulat
  4. Gam
  5. Hiasan

Buat tiga bulatan yang comel. Lipat kertas itu kepada dua bahagian.



Apitkan erm..susunkan kertas yang di guntingkan tadi seperti gambar di atas. Lipatkan ia membentuk membentuk tiga segi. (Nampak tak bekas segi tiga itu)



Bila selesai lipat ia akan jadi seperti ini..


Letakkan hadiah itu di tengah-tengah sudut.



Bersedia untuk akhiri langkah ini dengan melipat dengan kemas dan hiaskan ia dengan butang bear warna pink !

Semoga berjaya awak!

9 ulasan:

akubiomed berkata...

Wah comel hadiah. Saa hendak satu.

donnyien berkata...

boleh belajar ni nanti

cahaya berkata...

ab
saya nak ajurkan contets bagai tak blh sb down...

cahaya berkata...

donnyien
mesti boleh

teh ramuan berkata...

boleh2
satu cara baru ni

cahaya berkata...

teh salah satunya geeee

Ema Johari berkata...

mudah...tp nak buat tu entah bila..sbb selalu beli jer...

Hafizul berkata...

Emm rajinnya Suri buat menda ni ekk..hehe..cantikkk

Lynn Munir berkata...

Cantik dan sangat kreatif.