Jumaat, 17 Jun 2011

Apa Nak Buat Bila Blog Kena Hacked

Salam..

Itulah jawapan yang suri terima dari pakar aka syukri huhu..


Sedih..

Sedih..

Sebelum tu dah menangis meleleh air mata ini berjuraian bak manik-manik di pipi putihku ini huuu.. Tidak pernah aku merasakan sebegini kali ini punya sakit rasa amat mendalam sekali..


Apa yang membelenggu sekarang ini membuatkan Suri sayang sangat akan blog ini huu..

Aduhai cahaya cinta banyak sungguh dugaanmu dari awal hingga kini..




27 ulasan:

tengkorakemas berkata...

kak, apa jadi dgn cahaya cinta hu tadi lawat bro Anif punya tiba2 ada warning malware yg dihost kat cahaya cinta..

cahaya berkata...

entah le en TE.
en syukri ckp blog suri dah kena hack malware..apa puncanya pun suri tak tahu...

thnks TE sb sudi jenuk suri d teratak blogspot..

Yastro berkata...

Kene mintak bantuan pd yg terrer la tu suri...sayang klau dibiarkan cm tu jerr...

tehr berkata...

dulu pernah kena juga kan, suri
memang banyak cabaran dan dugaan

nasib juga masih ada blog ni buat menghibur hati

cahaya berkata...

yastro
tu pasal..nak semua dlm proses baik pulih huhu..

mmg sayang bro rasanya tak senag duduk saya d buatnya..

p/s:terima kasih bro sebab sudi dtg sini, mana tahu suri ada blogspot heee...

cahaya berkata...

tehr
ya dari awal kemunculan blog cinta dah ada masalah..tahun lepas dah lebih 5 kali buat masalah.

tahu ni kira dua kali le juga huhu..

dugaan..dugaan...

azizulazami berkata...

Nilah dugaan suri..harap bersabar ek..suri tak contact balik ker pihak hosting? mungkin drg blh tlg detect balik malware tu di mana..biasa malware ni dtgnya dari link iframe yg dibuat atau link ke mana2 website yg sememangnya dah ada malware..suri kena ingat balik post terakhir suri link ke mana..

Sabahan Bloggers Club berkata...

semoga Suri banyakkan bersabar. Ada orang letak skrip malware kat blog tu, macam blog kulanz rasanya. Guna hosting apa yer Suri?

cahaya berkata...

Azizul azmi
ya bro dah cit chat dgn dema huhu..rasanya kena tu en syukri juga huhu..serahkan pd yg pakar.ahai..

terima kasih atas link web net kl tu..terbaiklah layanan merka pd suri tadi heeee

cahaya berkata...

SBC
net kl..

hurm blog bro kulanz pun kena serang juga huhu..payah bgtu huu..

dugaan...

si nakoh berkata...

as salam suri,

sabarlah yer...pasti ada manisnya nanti ;p

harap blog cahaya cinta tu cepat sembuh demam panasnya...

sementara tu boleh layan sini dululah..buat pengubat hati...

si nakoh berkata...

as salam suri,

sabarlah yer...pasti ada manisnya nanti ;p

harap blog cahaya cinta tu cepat sembuh demam panasnya...

sementara tu boleh layan sini dululah..buat pengubat hati...

Hisyam Nozi berkata...

la, patutlah tak boleh bukak blog suri. suri dah try contact ke pihak hosting? mesti diorang boleh selesaikan punya.

AkuBiomed berkata...

Suri perlu cari 3 blog ini yang menjadi punca Malware pada blog Suri samada link atau komentator

resipicitarasawan.blogspot.com
taqidoc.com
berkatrezeki.com

cahaya berkata...

si nakoh
terima kasih sahabat sebab sudi bertandang ke sini..

ya saya akan jejak anda di sna nnti

cahaya berkata...

hisyam norzi
ya begitulah ceritanya heee..

dlm proses ni bro sabar...suri dah tak sabar nak berblog rindu tul dgn kehilangan cahaya cinta huuu...

terima kasih bro sb dtg ke sini :)

cahaya berkata...

akubiomed
dalam byk2 lama yang bro bagi salah satu mmg ada senarai dlm blog suri..

macam malah blh jadi begini huu...

wrizuan[dot]net berkata...

dugaan dlm berblog....baru2 ni blog saya juga dikesan mempunyai malware semua ini diseari oleh rakan blogger.
cuba suri buang widget "ping" kallu ada laa...

SobriMansor berkata...

Kesian kat Suri. Patutla menyepi tanpas sebarang cerita menarik. Rupa-rupanya blog kena detect sebagai malware.

*Cuba berurusan dengan pihak hosting manalah tau kalau-kalau diorang boleh bantu.

SobriMansor berkata...

Kesian pada blog Cahaya Cinta. Patut la menyepi tanpa sebarang cerita. Rupa-rupanya blog kena detect as malware. Banyakkan bersabar yer. Dugaan dalam berblog.

*Cuma minta pertolongan dari pihak hosting. Mungkin mereka boleh bantu

cahaya berkata...

wrizuan..
um..bab ping sllu ping kat fb jer huhu...

sedang berusaha keras juga untuk mengesan tang mana doa terselit..

mujur ada sahabat bloger yg sudi membantu.

terima kasih sahabat sb sudi ke teratak blogspot suri =)

cahaya berkata...

Sobri Mansor
Sepi juga bro..ada dalam 2 minggu lebih..

semua mood mati bila blog buat hal..

pihak hosting pun dah call.skrg tunggu msa semakan dari pihak google pula..

moga semuanya akan berjalan dgn lancar.Amin

terima kasih beri sebab sudi singgah sini. :)

Wan85 berkata...

http://wanwidget.com/
serius saya suka blog yang cahayacinta tuh, harap cepat pulih blog tu yer, sebab blog chayacinta tu nak komen pon senang, hehe

cahaya berkata...

wan..
apa yg seng komen tu hee...

terima kasih sb dtg sini.. ya saya menanti saat2 kemunculan dia di maya huhu....

Norasikin berkata...

Simpati kat suri. Tapi saya percaya Suri boleh bangun semula. Blog Suri akan kembali pulih seperti sediakala. Mesti diaorg ada backup

nizamghazi berkata...

Sy pun dah syg kt blog lama suri sbb dah terbiasa dgn theme dia

hafizmd berkata...

as salam suri,
nampaknya, kini giliran blog saye pulak tp bukan malware tp hackers yg rasenye hack server wanmus. blog sye, blog wanmus.com antara mangsa hackers arab saudi...

page utama mmg dh takleh akses sejak pagi tadi..

harapnye team server dpt settelekan masalah ni dgn terbaiknye...dan saye juga kental dan tabah mcm suri...huhuhu