Isnin, 5 September 2011

1 Bulan 2 Peristiwa Yang Penuh Bermakna

Salam..
Detik itu tidak akan pernah dilupakan.. Hatta dalam ingatan mahupun dalam igawan yang terjadi akan tetap terjadi dan yang harus pasti akan berlalu pergi bagai lagu dengan irama di tiup angin membawa sapaan bayu laut...

Ogos 2011..
Antara bulan yang banyak membabitkan lipatan sejarah buat Suri. Baik dalam dunia berblog mahupun di pijak bumi nyata pelbagai kisah di coretkan di denai blogspot ini. Ha..jangankan berita ilmu sahaja bisa di singkap malah jangan dilupakan pada kekasih kita iaitu Ogos tanggal 31.8.57 juga kita sambut merdeka! merdeka!!


Gambar asal: letakkan pada si debar,kanan blogspot

Zaman mula beralih moden yang berbeca bersangkut leher kerbau kini tunggangan tersebut kian dimamah usia, sekarang pelbagai kereta pancuan empat roda, hata tiga roda pun sudah bermaharajalelah dijalan raya dunia. Tapi sayang seribu kali sayang katakan sahaja merdeka tapi hakikatnya bangsa kita dijajah dalam diam.. Sedih..pilu bila ada sahaja anasir kurang baik menghantui kita semakin hari semakin menjadi-jadi..

Ogos 2011..
Menggamit sekali sahaja mana mungkin kita akan putar kebelakang semula. Nah itulah kuasa Tuhan, Syukur ke hadrat ilahi kita masih di beri nafas untuk menyambut kedatangan aidilfitri sekali lagi. Rasanya bagi Suri hari raya tahun ini sememangnya hari raya yang boleh membuatkan air mataku berguguran begitu banyak sekali. Memadailah kalian membacanya sebahagiannya isi dairy Suri di teratak blogspot ini dan sebahagiannya Suri simpan dalam diri.


Dua peristiwa 1 entri hee.. oklah tu sebagai pembukan kata untuk lembaran bulan yang baru ini.

Gambar asal: Pernah menjadi tatariasi background blogspot.



Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin. Sampai ketemu lagi di lain entri =)







p/s: Semangat untuk berblog kembali memuncak!!

14 ulasan:

Norasikin berkata...

Syukurlah suri dah dapat semangat baru utk berblog. Sejarah lalu bukan untuk dilupakan. Jadikan sebagai pengajaran

Norasikin berkata...

Syukurlah suri dah dapat semangat baru utk berblog. Sejarah lalu bukan untuk dilupakan. Jadikan sebagai pengajaran

Wan85 berkata...

http://wanwidget.com
selamat hari raya kepada cik suri sekeluarga, teruskan berkarya aka berblogging demi bangsa, agama dan negara...

adele berkata...

Selamat hari raya kak...tak seronok rasanya akk dah tak rajin melawat sy...huuu

Bguslah kalo dah ada mood nk blogging smula.. :D

cahaya berkata...

kak nora
syukur yag lama buang jgn tapi ttp sayang dalam pupuk mataku huu

semangat tak pudar ni cam lagu rosa tuh heee

cahaya berkata...

kak nora
berapa byk komen terlepas double ar huhu..ke nak bgi wet raya double kat anak saya heeee

cahaya berkata...

wan..
orite..insyallah slgi nafas ada dg izin Allah S.WT..

terima kasih sb rajin dtg cini hee.

cahaya berkata...

dila
merajuk ar pulak..yelah2 nak dtg ar ni huhu..karang kak serbu jgn terkejut plk heee..

slmt hari raya yang dila

juanita berkata...

rasa nye sekali seumor hidup 2 events besar dlm 1 bulan kan

mancai berkata...

salam merdeka dan salam hari raya.. maaf zahir batin...

akubiomed berkata...

Kalau dah beraya sakan jangan sampai lupa hendak mengadap blog :-)

cahaya berkata...

juanita
best dpt hadir rumah terbuka saya sni mana ada undagan..kwn2 jauh skli huuu

cahaya berkata...

mancai
ya selamat merdeka...

selamat hair raya nak wet raya blh heeee

cahaya berkata...

akubiomed
rasanya klu raya pertama mmg tka jeguk blog sb dah tahu mmg akan ada org beraya masuk d blog kita..

cuma tuan tanh blog leka beraya blog d tgglkan sndri heee