Selasa, 16 Ogos 2011

Hai Kawan..

Hari ini mood kembali rajin pula setelah lama tak update blog akibat dimarahi oleh kakak Norasyikin a.k.a Kak Nora chef masakan kita tu huuu.. Tak pasal-pasal mengamuk rupanya-rupanya. Dia datang nak ada bahan masakan. Ini sekali datang tinggal bekas tapak -tapak kaki ayam sebab ibu-ibu dan bapak-bapak ayam telah berupaya mencuri telur mereka dari simpanan kak Nora heee..

Janganlah marah-marah sesekali diamkan diri tidak mengapakan heee. Sedar dengan tidak kita telah berada dipertengahan bulan Ogos iaitu bulan kemerdekan merangkap bulan ramadhan. Sungguh pantas masa berlalu pasti telah banyak kenangan sebuku benang jahitan yang telah tercipta di dairy rakan-rakan semua baik yang pahit mahupun manis, mahupun yang ranum..Suri mengharapkan agar kalian semua cekal dalam menghadapi ujian itu dengan terus tabah dan mendekatkan diri padaNYA lagi..dan lagi. Tak mo sedih..sedih tau!

Terbaru Suri masih menyiapkan tempahan cokelat dari kenalan rapat Suri. Yang menempah bukannya dari Ipoh tapi rata-ratanya dari Melaka da huhu.. Okey bagi rakan -rakan yang menyukai cokelat apa kata LIKE Suri di laman page ini  Search facebook "Saya Suka Cokelat"

 (sori ini gambar anak Suri tiada kaitan dengan entri cuma nak bagi kamu semua hapy lalalaa. :)

Bab joint contest pun ada juga Suri mencuba nasib hee..itupun sekadar suka-suka.

Ahak..
Jangan lupa sertai teka teki teka lekok, 
Sapa menang pastilah seronok. 

Tarikh tutup telah sedia maklum harap siapa yang sudi tolonglah jawab.

Erm..keempat tangan Suri gatal-gatal menyebabkan background bloger ini di tukar sekali lagi. Korang suka tak? 

Bila pandang laut rasa nak terjun, tapi takut tak der sapa pulak nak tolong nghee...

Harapkan padi menghijau lagi..
Ada masa datanglah sini..

p/s:Apa cerita terbaru rakan-rakan bloger? kongsikanlah diteratak Suri. Manalah tahu ada contes yang sedang berjalan bolehlah Suri joint menyerikannya lagi .. Apa-apa pun maklumkan Suri diruang komen ye.





27 ulasan:

maza berkata...

uiiks... lawa background tu... termasuklah gambo kemerdekaan yg di side bar sana... hehehehe

Pelangi cinta berkata...

maza
dah lama tubuh tak kena dek bayu laut..ingat kg tu yg nak balik melaka untung2 blh kaki ku main air laut di birai batu...

merdeka!!!

bro tak mau cuba jawab lagu ker huhu...

Anif® berkata...

Mood kemerdekaan sudah melanda blog ini nampaknya :D

hafizmd berkata...

as salam suri,

pe kabor? harap sihat sentiasalah yer :D

background kaler ceria, mmg ok sgtlah ni..nice

wrizuan berkata...

bila tgk background rsa dah macam nak berbuka dah walaupun baru tgh ahri hihihii..:)

Pelangi cinta berkata...

anif
patot dah awal2 bulan letak..ni gara2 lupa baru ingt nak letak haa..

jom cuba teka teki suri pada entri yg lepas..

Pelangi cinta berkata...

hafiz
haa..mmglah ceria utk bangkitkan mood berblog kembali huu

Pelangi cinta berkata...

wridzuan..

belum lagi daa..sabar2...

Wan85 berkata...

http://wanwidget.com
anak kak suri comel, saya still suka blog kak suri yg sblm ni, hehe

tehr berkata...

dah dekat benar nak berbuka ni
nampak kebetulan sangat dengan gambar latar
hehe

Miss Tira berkata...

Maaf dah lama tak singgah melawat Kak Suri. Tira sibuk sempena Ramadhan ini. Terperanjat jugak bila tengok blog lama dah tiada. Tak tahu apa ceritanya. Anyway, all the best :)

Dulu Lain Sekarang Lain berkata...

oik mahu dimarah dulu Suri ni baru gerak blogging he he.. Yg lain pon kena marah dulu ker? :D
Btw, kagum dgn semangat merdeka Suri.. org lain (kawe pon) dok pikir raya jer. Alahai malu ehhh...

Hisyam Nozi berkata...

Datang lepak blog suri jap. Hehe.

bEe berkata...

Hai suri... :-)
hehehehe

Nik Thoha berkata...

Wah dah ada bisnes coklat makin murah rezeki tu. Nanti kalau terjumpa page tu saya akan like. Gambar background ok dah gambar laut saya tengok. Gambar anak kak suri tu membuatkan suasana nampak ceria. Selamat menjalani ibadah puasa bersama keluarga yang tersayang. :)

Pelangi cinta berkata...

anif
merdeka!! merdeka!!!

Pelangi cinta berkata...

wan
yg lama tetap di hati huhu..

Pelangi cinta berkata...

tehr
ngam hoo suka ar tu

Pelangi cinta berkata...

miss tira
yelah mmg sibuk ramadhan..persiapan raya heee..semua sibuk kalu tak buat mmg tak meriahkan..

terima kasih sb sggh cni

Pelangi cinta berkata...

ismail
yelah tu sn dah lama tak update..bila dah biasa dtg sllu ada ni tak der mengamuk ar kak nora tu huuu

Pelangi cinta berkata...

hisyam
selamat datang mkn tak der heee

Pelangi cinta berkata...

bee
aikkk

Pelangi cinta berkata...

nik thoha
inilah dia rezeki...cuba je ada yg oder blh jer suri bt heee

Norasikin berkata...

Bukan marah. Nasihat! kata saya macam Jamil dlm Madu Tiga. Blog saya baru sihat selepas sakit tenat beberapa hari. Tak pasal-pasal hilang trafik lebih kurang 12000. Frust betul la. Barulah tahu mcm mana suri rasa bila cc sakit. Lepas ni tak nak buat silap lagi

MEKAR berkata...

wa..trafik kak nora 12 000 :-)

Semoga sukses dgn bisnesnya suri.

Sya xdpt nk komen header suri sbb skrg sya pakai netbook kecik. Tak nampak apa2 hiasan pun kat mana2 blog. tp nasib baik dpt baca apa yg di tulis :-)

Pelangi cinta berkata...

kak nora
ya rasa sakit mmg bgtu..baru kejap je kak..saya dah berbulan2 derita..

sabar2...sabar...

Pelangi cinta berkata...

mekar..
bsalah mmber ramai ni heeee