Jumaat, 5 Ogos 2011

Maaf Saya Tidak Sengaja Part I

Salam jumaat semua..

Pagi tadi Suri naik bas seperti biasa untuk ke pejabat. Sayangnya Suri tidak berhenti di hadapan bangunan tempat Suri bekerja tetapi Suri turun ke maybank untuk urusan pemindahan wang. Sambil mengeluarkan kad maybank Suri rasakan ada sesuatu yang tak kena. Suri teruskan usaha mencari dimanalah Suri simpan kad maybank ini..Jari dok mencogak dagu..

Selang beberapa minit Suri pun telefon suami bertanyakan kalau-kalau dia ada memegang kad bank Suri. Dua kali call dia tidak mengaku dia tidak menyimpannya. Its okey. 


Suri jalan -jalan dan berhenti sambil memikirkan dalam hati apa yanga ku buat ini? Rasa macam sesuatu je yang tak kena. ? ? ?

Sambil tu sempat lagi berhenti di balik tiang bangunan Suri selongkar beg duit Suri hampir lusuh..Jangan tak tahu butang pun dah tercaBot..Suri buat semakan terakhir sebelum meneruskan perjalana kaki ke tempat kerja.

Sebelum sampai ke muka lif Suri berhenti. Dan Suri tergelak sendri ha..haa..haaa..apalah aku ni betul ke tidak?

Bersambung...

33 ulasan:

tehr berkata...

kalau lelaki
dah tentu kad tu ada dalam poket baju
hehe

Wan85 berkata...

http://wanwidget.com
ni mesti ada rasa x kena ja pada masa tuh

zulkbo berkata...

salam..
ermm..rupanya saya
memang tak pernah
guna kad kan..?
:)

Fahmi Raazali berkata...

erm, apa la yg tak kena tu kan...

dompet saya dah 5 tahun dah umur dia... dompet tu saya beli masa saya nak masuk diploma dulu... sekarang dah tahun 2 degree...

dompet sape lagi otai suri? hehehe...

huhu knp dgn blog dot com suri tu yek...

Nik Thoha berkata...

nantikan sambungannya dalam episod kedua..hehe

wrizuan.net berkata...

hahaha rupa tersalah beg..:)

nizamghazi berkata...

Suri berangan ea.
Tpi comel cara suri bercerita ;)

Norasikin berkata...

Suri ni dah nyanyuk kot. Cari barang dalam beg kecik pun leh tak nampak. Dompet saya pun dah lusuh gak. Kulit semua dah tanggal. Beli sebelum kahwin dulu kat thailand tahun 2002

mancai berkata...

macam salah bawak bag tangan je...

Siti Nurhayati Dollah berkata...

tengok-tengok kad tu ada kat tangan.. hehe. cepatlah sambung

maza berkata...

....kadnya suri selit di telinga, maza teka. hehehe

eager to know the next episode. ahaks

Pelangi cinta berkata...

SURI_CINTA

APALAH KORANG NI SALAH AR HEE...

CE TEKE...CE TEKA LAGI SEBELUM EPISOD DUA BAKAL DI WUJUDKAN. SAPA BETUL NANTI SURI BAGI SESUATU NEGEEE....

Hisyam berkata...

Ape sambungan tu suri, tak sabar ni. BTW sory lama tak jenguk, sebab sekarang busy.

akubiomed berkata...

Alahai tergantung pula ceritanya :-)

Pelangi cinta berkata...

Tehr
ha poket baju kena masuk dlm dompet huhu..

Pelangi cinta berkata...

wan
cuba fikirkan...

Pelangi cinta berkata...

zul
tak pakai kad ke bro?

ke pakai name kad jer kt baju heee..

tekaan tak tepat huuu

Pelangi cinta berkata...

fahmi
blog ada masalah sikit huuu

Pelangi cinta berkata...

nik
tak mahu sambung sebab tgu pemenagnya menjawab dengan betul huuu

Pelangi cinta berkata...

wrizuan..
kurang tepat..

Pelangi cinta berkata...

kak nora
haa..salah tu try lagi hampir dekat tu heee

Pelangi cinta berkata...

cik yati
nak sambung blh tapi hadiah tu tak mau ke ?

Pelangi cinta berkata...

maza
terselit hee..mana ada celh tudung pun tak der heee..

makin hampir..

Pelangi cinta berkata...

hisyam..
biasalah keje2 bila tdo ingat kje huuu

Pelangi cinta berkata...

akubiomed
masih tergantung..

tggu jawapan yg pakar ni.

hafizmd berkata...

haaa...apa jadi sebenarnya ni..

entah2 beg lain yg dibawanya :D

Pelangi cinta berkata...

hafiz..
beg lain hee..cuba teka lagi sebut beg dah nak dekat heee...

sikit2 lagi tuh...

p/s:terima kasih sb mencuba

nurain vivian berkata...

Assalamualaikum suri..
Emm..nak teka gak ar...kat mana ye kad tuu..emm..
Emm..entah.entah kat beg lain tak..masa suri turun dr bus tu sempat bayar tak?dah kalut-kalut cari kad...
hehe...

Pelangi cinta berkata...

ain
percubaan yg bagus :)

nizamghazi berkata...

Rasanya kat dalam poket suri kan
Heee. yea betol ;)

MEKAR berkata...

mungkin suri letak kad dlm hand beg.bukan dlm purse

Pelangi cinta berkata...

nizam
terima kasih sb sudi mejwab he...nnti kita lihat jwpan sapa yh tepat...

Pelangi cinta berkata...

mekar
hai kakak..pasti ke jwpan tu huuu