Ahad, 1 Mac 2015

Mudah Buat Jubah Pola Kembang Payung, A Cut Moden, Empire Cut

As salam..

Mudah Buat Jubah Pola Kembang Payung, A Cut Moden, Empire Cut..Petang yang sungguh mendamaikan saat orang lain nenyak di lamun tidur yang lena pada hujung minggu yang masih berbasi ini saya masih lagi membalek kain yang baharu beli malam tadi.. 

Cara Jahit Kun Baju Kurung Mudah Serta Paiping


Salah satu jubah hitam saya gemar pakai...kembang dan beralun bila melangkah..
"Nak bikin pola jubah kembang payung ke tak juga sebab saya sudah tahu cara jahit jubah.. apa lagi cara memotong abaya katanya cara-cara buat jubah mudah sahaja jadi tak menjadi hallah untuk saya more design terbaru masih terlekat dalam minda.."
Mudah Buat Jubah Pola Kembang Payung, A Cut Moden, Empire Cut tak sukar pada sangkaan yang saya jangkakan ia amat sukar.. bertukar menjadi MUDAH dan PANTA. Bila sudah siap ia menjadi sesuatu yang MWNGGUJAKAN..semacam tidak percaya pun ada juga. Bagaimana nak buat jubah yang kita pakai itu menjadi bermakna dengan penuh pesonanya..

  • Buatlah berdasarkan minat insyallah semua kita anggap sukar akan menjadi lebih mudah. 

pola menjahit jubah empire cut dress / moden

  • Permulaan kita buat dengan warna kain yang kita suka, design yang kita angankan. Ya ..la nak beli dekat muka buku mahal sangat jadi kita buat rekaan sediri harap ia akan jadi sumber inspirasi kita pertama kali belajar asas menjahit jubah bahkan tahu cara mengambil ukuran jubah.  Insyallah perincian yang akan kita buat nanti akan lebih teliti bila jubah kedua yang bakal kita buat nanti.

Buat pola baju kurung moden dan jubah muslimah gaza

ini gambar hujung pergelangan tangan jubah kegemaran saya!

 

cara buat baju jubah satin princess cut a.k.a sendiri kanak-kanak

  • Jadikan seni jahitan itu bukan sesuatu yang membebankan tapi amat menyeronokkan. Percayalah setiap apa yang kita curahkan sepenuh hati akan lahir kepuasan bila kita berjaya buat dan sarungnya ke atas tubuh. Tak perlu tunggu orang luar memuji cukup sahaja adik-beradik menegur lagak cantik jubah princess cut anda itu cukup bermakna berbaloi buat hati kita berbunga mendegarnya.
Teknik membuat jubah menyusu/moden >>>>>>> SINI
Modul Lengkap pakaian wanita, lelaki dan bayi >>>>>>>INI

Mudah Buat Jubah Pola Kembang Payung, A Cut Moden, Empire Cut jika saya berjaya buat mengapa anda tidak luar sana. Jika saya sanggup labur wang untuk beli kain semurah..serendah semeter RM9.00 atau paling bagus kualitinya RM12.90 katanya kain kapas polka dot..itu tolak pula dengan potongan harga 10% masakan anda tidak berani berbuat demikian. Tambah pula dengan adanya kemahiran asas membuat pelbagai jenis jubah adakah anda rasakan itu satu pelaburana yang rugi..


Tiada ulasan: