Khamis, 14 Julai 2011

Rindu Mula Beralih Arah

Semalam tiada entri heee.. sebab tahap gaban sangat tiada mood nak berblog ngheee..

Namun masa yang berlalu begitu pantas meninggalkan kita. Ingat masa akan berjalan, kita sahaja jangan leka. Kalau lalai masa tak akan berundur kembali. Jika berundur sekalipun hatta dalam cerita kartun or penggambaran filem sahajalah heee..

Banyak perkara yang telah Suri lalui dan salah satunya suri akan kongsikannya disini.

Suri sedang sibuk menyiapkan tempahan cokelat dari rakan-rakan terdekat. Semoga tempahan akan meningkat sedikit demi sedikit. Amin.

Suri sedang ber"lunantos" alami untuk Ayong. Urm.. Ini namanya lampin kain moden ya ibu-ibu, bapak-bapak. Yang di sudah lama berjalan dengan lancar sekitar hari sabtu dan ahad memang menjadi rutin harian Suri menyalinkan anak dengan lampain kain moden. Setakat ini dalam simpanan ada lima. Insyallah dalam masa terdekat akan beli 5 helai lagi hee.. Sob..sob..harga dia mahal maa..

Insyallah dalam tahun ini sekitar bulan 10 perjumpaan kawan-kawan satu penggambilan akan diadakan di Melaka. Berkemungkinan pertemuan itu akan diadakan chalet belakang rumah Suri ada pantai..ada deretan batu-bata untuk lepak kat hujung batu sambil duduk mancing-mancing ikan. Sahabat yang lain mengharapkan agar satu blogspot intake kami dibina hee nak berbayar tunggulah wei kalau ada yang berani sponser leee..

Alhamdulillah.
Cahaya telah dibuka hijab perlu dilabuhkan lagi dengan sebaik-baiknya. Syukur mendapat restu maka ia berjalan dengan lancar. Moga dipermudahkan segalanya. Amin.


Setiap yang berkalu ada hikmahnya..

23 ulasan:

akubiomed berkata...

Kuih cokelat ini dijual untuk dibuat hantaran ker?

cahaya berkata...

bukan kuih tapi cokelat hee..

blh buat htran..utk sambut hari jadi...utk gift seseorg.utk sambut hari ulangtahun..utk kenduri kawin heee

tengkorakemas berkata...

Alhamdulillah, boleh buat duit juga tu, rezeki dtg tanpa disangka he, wow!ayong nampak mcm pelukis hebat!picasso he

kak, jemput ke blog TE esok.. dtg tanpa disangka he, wow!ayong nampak mcm pelukis hebat!picasso he

kak, jemput ke blog TE esok..

MEKAR berkata...

oh suri buat cokelat pula. sya pernah pegi belajar dan buat utk makan2 sendiri jer.

titan berkata...

wahh..sudah ada bisnes baru kaa??

ChipCoklat berkata...

Suriiiii... anda buat hati chip tepaut dengan......... coklat!..Suri nak satu..adoyai.. chip ni dah la fan coklat.. ape kate kirim satu..

p/s: rumah suri dekat dgn pantai cahaya puteri ke?

zulkbo berkata...

salam..
moga di permudahkan
segala urusan anda..
amin..

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH
DAN KOMEN DI BLOG SAYA
DAN JANGAN LUPA DATANG LAGI
www.zulkbo.com

nizamghazi berkata...

Bila nak buat entri buat kek or kuih coklat. Mana tahu ada part yg sy x tahu. - if u don't mind, sbb jrg org nk share rahsia mcm ni. hehehe

Wah ada perjumpaan kt pantai ke? Menariknyer. :)

tehr berkata...

amin
moga dipermudahkan segala urusan

urusan nak bersihkan dinding tu
sapa pulak la nak ambil alih

maza berkata...

wahh.. maza bercadang nak berehat kat Melaka gak.. hehehe

volleh tumpang.. ahaks..

psst: gambo awek tgh doa itew sangat cantik..

bEe berkata...

Wah...
business skang nmpk!!!!

hafizmd berkata...

wah...cokelat...mmg minat ni..hhee

kalau beli yg lunatot tu mmg harganya agak mahal...huhuu

p/s - moga semuanya berjalan lancar...ameen

cahaya berkata...

TE
dah baca pasal surat cinta tu mmg mebguntum jiwa tak ta'do mlm heeee..

dah selamat dikejekannya TE huhu..

cahaya berkata...

Mekar
masuk kelas dan bt syukur ada permintaan heee..

cahaya berkata...

titan
nak ikut cikgu bt duit tak terdaya huhu...

cahaya berkata...

cip
pantai cahya puteri?kat mlak ke?

cahaya berkata...

zul
terima kasih ats doa zul dan rakan2 semua..

wah pjgn komen singgah tu heeee

cahaya berkata...

ha...kat pantai kg suri heeee..

nak buat kena masuk kelas heee

cahaya berkata...

tehr
dinding rumah ke apa bro?

ce citer??

cahaya berkata...

maza
blh.chalet pun ada..medan ikan bakar pun ada.

ikut ar yg mana berkenan d hati hee

cahaya berkata...

bee
keci2 je..bukannya besar pun kak bee

cahaya berkata...

colekat buatan tangan hee..

lampin kain moden um mmg mahal yg murah2 pun ada ikut kemampaun ibu bapa :),yg penting jimat heee

Yastro berkata...

nak rasa dulu kueh tu boleh tak??
hehehe...lau besh leh oder bebanyak....:)