Isnin, 26 Julai 2010

Beratnya Menurun

Salam Maya..

Pagi tu bangun macam biasa. Lepas siapkan sarapan, bubur Along, mandikan dia kami segera ke Hospital Pegoh untuk menghadiri temu janji dengan doktor disana.

Love dapat angka giliran nombor 7. Hurm baik;ah tak tunggu lama sangat tapu Along memang dah resah dari jan 8 pagi tadi. Bukak baju dia, pampes dan bogelkan dia letak atas timbang.


Eh,
Berat dia 8 kg sahaja.. Love diam jer.

Masuk dalam bilik tu jumpa nurse terus nurse tu membebel. Eh, suka-suka dia jer cakap Love tak bagi si keci makan. Tak patot hohoho..

Budak bukannya makan sangat. Dua tiga suap dia maulah makan pastu dia kemam lama terus dikelrkan balik semua makanan tu huuhuu.. Along semakin lincah kekadang tak menang tangan nak pantau dia. Dia bukan nak pegang sangat. Lebih pada lepas jer nak.. rimas kot..ehehe..

Pas habis enjit bahu kiri dia terus nurse bagi Love ubat. Dan..dia melalak seperti biasa hahahaa.. tengok melelih air mata dia hehee..ian anak ibu..

Sebelum nak hantar dia ke umh pengasuh. Terus Love mintak Abang belikan roti dangan planta. Supaya along akan ada serela nak mankan dan beratnya akan naik semula. Amin. Sebagai ibu saya yang tak risau huhuhu..

1 ulasan:

d_tieah berkata...

Hehe..
Pujuk la c along tu mkn..