Khamis, 3 Jun 2010

bOToL sUSu si mANja terTINggal LaGI..

Pagi tadi Love hantar anak kat pengasuh. Tapi sebelum si anak bagun dari tidur Love akan buatkan air susu untuk dia..sambil  tukarkan pampes dia  bolehlah dia NYOT...NYOT menyusu nanti.. Bukan apa takut nanti bila Love pakaikan dia pampes nanti dia tak duduk diam.. hehehe.. 

Yelah cuba fikirkan kalu dibuatnya ragamya begitu tiba-tiba pelekat pempes tu terlekang ke..bocor dan keluar titisan air kencing kalu berak camna?? bukan ke ia  satu perkara yang boleh mendatangkan masalah nanti huhuhu..nanti lewat pulak nak masuk pejabat..huu..huuuu..

Ok..bila dah hantar anak kat pengauh macam biasa Love akan terus bergegas ke tempat kerja. Bila si jejaka dah hantar Love depan bangunan pejabat terus kami perasan botol susu si maja anda dalam kereta kami..hehehe..

Maka terpaksalah Love bawa botol susu tu kat pejabat..Love basuh botol susu tu..balik nanti kena cucilah lagi sekali. Sebab kat pejabat ni tak der pencuci pinggan..cuci tangan adalah..hooho..

Sebelum tu Love ada cakap dengan si jejaka ambillah botol ni dan simpanlah dalam peti ais kat pejabat tu..bukan apa sebab rasa sayanglah pulak nak buang..dan biarkan susu tu basi.. hurm, kalu masuk dalam peti ais bolehkan??? eh. boleh ke?? hahaha..

Bukan apa sebenarnya harga susu mahal tau..tak kiralah brand apa pun namun dia tetap menelan belanja dalam rm20 ke 30 keatsa..huhu..harap-harap anakku dapatlah menghargai setiap titisan susu tu..belajarlah hidup menghargai..erti susah dalam mencari rezeki..

Love dan jejaka terus tersenyum sendiri.. :) apa yang penting ibu dan ayah tetap sayangkan dia. Kerana dia adalah cahaya cinta kami :)

pic ini dari ejen carian GooGLE..

Tiada ulasan: