Isnin, 7 Jun 2010

Adeh!!! Pengasuh Buat Hal

Baru petang semalam sampai Ipoh. Sebab Love balik bercuti di rumah mak mertua. Malam tu semasa Love sedang sidai pakaian kat bahagain tempat kereta suami bagi tahu yang pengasuh tak dapat nak jaga anak kami. Aduh tension betul. Kata pening-peninglah , tulah nilah..ntah blh..blh...

Love begang je. Nape dia tak bagi tahu siang-siang. Love mana boleh bercuti ikut suka -suka last-last minit. Malam tu kami kebuntuan waktu untuk memberi alasan pada bos Love. Memandagkan minggu ni Love akan mintak cuti so Love kena fikirkan alasan yang benar-benar kukuh.

Hah! berjayakah Love mencari penjaga Love dalam masa yang terdekat ni..???

Jejaka cuba call kakanya yang duduk kat tawas. Mintak dia jagakan si manja. Namun hampa jua. Sebab dia pun dah ada gak tanggungjawab nak jaga anak-anak orang lain. Dalam hati Love berbisik apalah salahnya dalam 1 hari je jagakan anak Love bukan anak siapapun anak saudara dia juga. Anak adik dia juga. Aduh sungguh kesalnya hati Love pada waktui tu..

Terus Love try memujuk sekali lagi.. Love hantar melalui sms pula. Last Love tanyer dia sekali lagi lama gak Love tunggu balasan sms dari biras Love ini. Dalam setengah jamlah jugak barulah dia cakap ok hantarlah. Alhamdulillah hati love kembali tenang.

Tapi dalam hati love amat kecewa dengan pengasuh anak Love. sebab dia bagi tahu last minit. Kalu dia buat macam ni lagi rasanya habislah kerjaya love. Kata orang sesekali wujudkan masalah orang tak kisah tapi kalu dah berkali-kali tentu begang punya..huhu
Sekarang ni susah nak cari pengasuh yang betul-betul jaga budak dengan baikkan. Masuk ni dah dua pengasuh yang telah menjaga anak Love. Pertama buat hal tak bagi makan..muka anak Love lebam sana -sini. Yang kedua ni entah apalah kesudahannya pulak tak tahulah Love nak katakan.. we will see..

Anak ibu..jika ikutkan hati mahu sahaja ibu jaga dirimu selalu..tapi keadaan memaksa  ibu berkerja sayang..untuk masa depanmu jua..

2 ulasan:

AiZ berkata...

nape tak call aiz ... ^__^ boleh aiz bawa anak akak pusing-pusing langkawi.. ^__^ gagaga

surihati_ku berkata...

hehe..masalahnya jauh tu mr aiz...hehehe..

next time blhlah yer :)thknks bro sb sudi singgah sni :)