Jumaat, 29 Januari 2016

Resepi Makanan Bayi Dan Hari Kedua Cara Gemukkan Bayi

Salam..

Resepi Makanan Bayi Dan Hari Kedua Cara Gemukkan Bayi .Alhamdulillah hari jumaat sungguh barakah..Moga segala beri kekuatan untuk menjalankan tanggungjwab kepada Pencipta, suami, anak dan kedua ibu pada sekaliling umah muka bumi ini..Amin.

Pagi siap ke dapur buat apa itu?

Sarapan pagi- Kurma dua biji masih kisar lagi dengan campur sedikit air masak. Bagi bayi makan untuk sarpan paginya..

Makan tengahari- Isi ayam,lobak dan nasi kisar jadi menu kegemaran anak..

Makan petang kemungkinan makan tengahari akan beri untuk petang ini nanti. Kalau masih lapar masih ada baki puri kurma yang kisar itu. Hurm..puri mesti habiskan sebab banyak lagi bakinya huaaa..

Makan malam- puri kurma kalau puri masih ada lagilah...atau isi ayam,lobak dan nasi kisar sebab ada buat lebih.

Resepi Makanan Bayi Dan Hari Kedua Cara Gemukkan Bayi..Menu aku..pulak siap semalam buat kurma dua biji kisar dengan susu tepung...

Pagi-buat air milo sahaja sarapan lagsana.

Tengahari-minum kurma dua biji kisar dengan susu tepung itu sejuk sedap jer simpan dalam peti ais semalaman. Petang ini nak buat lagi.

Kata orang susu dan kurma bagus untuk banyakkan air susu badan kita..and baby akan mudah hadam serap apa kita minum apa lagi kalu kita minum tu susu. Banyaklah kalsium dan zat besi yang baby dapat nanti.

Petang selalu holicks panas. Kalau ada kudap panaskan lagsana ok juga..sempat buat sandwich sadin boelh gak sentap tu hee..

Malam - minum air susu segelas..menu malam tak sure lagi apa2 air kosong aku kena minum lebih..

Resepi Makanan Bayi Dan Hari Kedua Cara Gemukkan BayiMoga apa aku makan minum ada khasiat untuk bayiku nanti. Semoga berat badan anakku akan naik hendaknya. Ya Tuhanku permudahkan urusan kami berdua...murahkan rezeki suami dan anak-anakku. AminTiada ulasan: