Khamis, 22 Oktober 2015

4 Teknik Belajar Pola Jahit Baju Melayu Seluar Budak Bayi Orang Dewasa Pantas Mudah Seronok

Salam 
4 Teknik Belajar Pola Jahit Baju Melayu Seluar Budak Bayi Orang Dewasa  Pantas Mudah Seronok belajar menjahit baju melayu seluar ini kalau kita buat dari tangan sendiri usahanya memang sungguh berbaloi. Jimat! itu baru satu point!1. Baru-baru ini ada dapat tempahan baju melayu dari biras maklumlah dapat anak lelaki siapa tidak bangga bila anak lelaki bakal menyarung sepasang baju melayu seluar. Tapi bukan bagus kalau maknya sendiri yang buatkan huhu.. Di mana untungnya kita sebagai penjahit yang ada kemahiran menjahit ini mestilah dari kos upahnya..ingat kos upah jahit baju baby lagi mahal tau berbanding jahit baju orang dewasa.


2. Syahdunya bila kerja menjahit ini kita buat kemudian hadiahkan pada suami katanya nak sambut hari ulangtahun perkahwinan. Tidak semestinya hadiah perkahwinan itu mahal atau bentuk benda tapi jahitan tangan hasil yang sungguh menyentuh naluri seorang lelaki bernama suami percayalah. Siapa tak suka bila suami puji tak banyak sikit pasti hati kita akan tercuit malu dan gembira. 
 


3. Indah bukan kalau ia dapat pakai semasa majlis hari raya, majlis cukur jambu, sambut menantu akan datang sebab permulaan cara mudah mengambil  ukuran baju melayu seluar,cara mudah memotong kain baju melayu, potong seluar baju melayu, pola buat poket baju melayu, menjahitnya hingga ke kemasan akhir kita buat bila siap detiknya kita tak akan yakin jahit baju melayu baby boy atau jahit baju melayu budak mudah sebenarnya. Jangan terkejut jika ada menegur cantik baju melayu ini. Buat ke beli? Sure dengan pantas kita akan jawab homemade baju melayu seluar sendirilah mana lagi.
 
 
Malas untuk kata panjang layan baju hari raya edisi tahun ini yeah!!
 

4. Sekarang orang sibuk men DIY  baju melayu dan seluar katanyalah apa kata diy baju adik - beradik sendiri itu lebih puas. terbaik bila tahun depan pakai warna baju sama seronok bukan..Silap ada yang beratur menempah baju untuk majils tertentu akan datang..ewah !


Yeah!! 4 Teknik belajar pola jahit baju melayu seluar budak bayi orang dewasa  pantas mudah seronok. Janglah terlalu mengharapkan sesuatu ilmu melalui google tanpa kita tahu ilmu secara detail. Baiklah kita mencari ilmu benar dan terperinci tanpa ada rasa selindung  itu lebih terbaik dan jamin keberkesanannya. Bukan ilmu maya tidak bagus tapi saranan saya cari satu ilmu boleh yakini berbaloi dan percayai.Macam kita nak berniaga mesti kita cari mentor percayai taklah bila kita sudah labur wang beribu riban kita mahu cari mentor yang boleh meranapkan impian kita bukan. Mesti  kita akan cari orang yang boleh menjamin masa depan kita dengan baik masa susah sesak mereka ada bukan jenis susah kita huru hara mereka pula lepas tangan.

Dapatkah edisi terhad jahit pelbagai baju melayu dan wanita >>>>>>>>>>>>>>>> SINI

4 Teknik belajar pola jahit baju melayu seluar budak bayi orang dewasa  pantas mudah seronok. rugi kalau tak belajar! Tahun depan buat kala biru yeah!!haaaa ;)

2 ulasan:

Fyda Noh berkata...

Memang best kalau pandai jahit baju sendiri. Boleh sukahati mau fesyen apa

seri berkata...

semua boleh buat ya tak