Isnin, 23 September 2013

Job Dari Rumah Membatu Saat Terdesak

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku.

Minyak naik, tambang bas naik, susu anak pun naik harga tunggu kurang beberapa sen sedikit barulah borong tiga ke empat pekat itu baru sorang, jika single wang tampungan untuk sendiri pun mahu juga. Teringin nak bergaya juga bukan nak harapkan duit wang saku dari keluarga ataupun wang pinjaman pelajaran. Boleh dikatakan hampir semua barang telah naik harga. Sekiranya kita golongan yang sederhana sedikit sebanyak masalah ini akan terhimpi.

Jika kita pergi ke kedai membawa wang bernilai  RM50.00 ataupun RM100.00 Suri rasa barang yang kita dapat jumlahnya terlalu sedikit. Ini disebabkan nilai harga barang makin tinggi di pasaran. Jika di bandingkan dengan dahulu note yang di bawa ke kedai terasa lumayan kini barang yang di bungkuskan untuk kelengkapan dapur bagi isteri, jajan untuk anak-anak, kelengkapan untuk menyiapkan tugasan terasa lumyan  saat sekarang ia umpama mimpi di siang hari..

Pengharapan terhadap nilai barang dapur, pakaian, penyediaan tempat tinggal, kemudahan asas kini bukan satu omongan kosong yang kita akan hidup mewah sentiasa. Perlu di ingatkan kebergantungan pada "wang" simpanan akan habis juga sekiranya kita tidak bijak menyimpan, mencari sumber yang kekal berpanjangan pasti kita akan kehabisan bekalan lama kelamaan kelak.


Detik inilah kita harus berkerja keras. Bukan bermaksud keluar mencari kerja tetapi melakukan kerja di mana-mana sahaja di mana ada capai internet sekarang juga anda boleh bermula. Job dari rumah tidak memerlukan anda untuk pergi berjumpa dengan orang awam tetapi ia memerlukan kerajinan anda untuk berkerja. Bagaimanapun ia bergantung kepada diri anda juga.

Alhamdulillah sumber kewangan yang masuk ke dalam akaun Suri semakin menggembirakan hati. Jadi inilah salah satu sumber pendapat saya secara berterusan. Untuk sedikit pencerahan tentang jobdarirumah anda boleh rujuk entri ini. Berkenaan bayaran yang sebelumnya anda bolehlah ke ini, ini, ini dan sini 


Jika anda berminat ayuh daftarkan di sini.


Tiada ulasan: