Sabtu, 19 April 2014

kertas minyak a.k.a backing paper

Salam..

oh tak hari aku mencari barang untuk membaking swiss roll tapi sayang ada sebahagian barang aku tak dapat temui. Bahan utama kertas minyak a.k.a backing paper. Bukan kertas minyak yang warna cokelat itu yer hu... kalau yang itu boleh guna dah lama aku remabat dekat tesco tadi.

Lepas sarapan pagi kami ke pekan untuk wah seng tapi sayang tutup sebab dia ambil cuti hari lahir sultan perok. jadi terus teman si dia ke kedaigunting rambut pastu baru ke tesco.dalam hati bertawakal harap barang yang nak di cari ada.


gambar dari sumber google.

Rupanya ada tapi semua saiz produk kecil tapi mahal ko ciss...tapi beli jugalah sebab nak belajar dan teringin nak buat swiss roll yang di katakan cantik bagai zirafah tu.

Item tak jumpa/tak beli tadi kertas minyak dan berus. Wah punya berbokar nak buat tapi sabau jelah.

Harap besok semua akan jalan lancar. Lepas masak lemak makan tengahari boleh pi. Amin

jom ke link ini mcm best je heee ini

2 ulasan:

Hafiz Mohd berkata...

ingat kertas minyak kaler coklat tadi..hehe

cahaya berkata...

hf
aha...ada ke situ yer.sbar sahajalah...kalau benda tu sah gunakan dengan selamat