Rabu, 21 Mac 2012

Aku Terasa Hampa

Salam untuk semua...

Seperti telah di ketahui semalam status cahayacinta.com masih di takuk yang sama. Amat menyedihkan sangat-sangat bagi pihak admin. In case Suri minta maaf sangat-sangat pada semua bila saat ini Suri tidak dapat membalas kunjungan anda atau sebaliknya.

Insyallah jika blog sudah kembali pulih Suri akan on seperti biasa ya. Korang jangan ikut rentak cam Suri down sahaja bila blog sudah takat beku ini huhu..

Berbalik pada kekesalan yang amat menerkam jiwa saat di layan bagai orang yang tiada pangkat memang amat terasa hati. Ceritanya begini.

Sekitar 2 minggu yang lepas Suri membeli sebuah tekefon Samsung Y. Sekitar seminggu Suri menghadapi masalah di mana Suri tidak dapat menjawab panggilan telefon apabila ada orang menelefon Suri. Dan beberapa kes yang Suri rasa Suri perlu rujuk pada jurujual kedai tersebut. Syukur respon penjual kedai itu berstatus amoi dia memberikan kerjasama yang baik akan permasalah Suri.

Semalam kira-kira dah masuk dua minggu Suri datang ke kedai itu dan bertanyakan hal lain pula.




Suri cakap mengapa bila gambar yang ada dalam hp ini bila saya ingin pindahkan gambar2 tersebut ke dalam laptop tidak ada, walaupun saya telah menggunakan pen drive penyambung yang telah disediakan.

Semasa kami datang tu gadis amoi hari itu sedang melayan warga indonesia untuk membeli hp baharu. Jadi lelaki cina ini dengan riak yang malas malah macam tak mau melayan karenah kami semacam naik angin. Suri pun still diam jer. Dan melihat bagaimana cara dia buat. Dia tunjuk sambil lalu sambil cakap blh..blh.. Itu pun bila Suri cakap lebih sikit dia cepat-cepat bagi hp kat tangan Suri semula.

Begang tak boleh cakaplah.. Rasa nak sound jer tapi sabarlah dalam hati. Ada ke layang begitu??

7 ulasan:

akubiomed berkata...

Khidmat selepas jualan yang teruk. Pembeli akan teraniaya. :-(

hafizmd berkata...

As salam suri,

Psal hp tu, rasenye yg generasi Y tu mmg ada masalah camtu. Mak ada beli jugak, dan masalahnya hampir same dgn masalah suri.

Bab dia taknak layan tu, mmg bengang jugak, apa kate revealkan jer nama kedai tu...hehehehe

ps. suri, kenapa ngn blog CC?

chii berkata...

alahai..kesiannya..nasib baik. tmpat chii beli tepon..org nya ok..x pun kan..kadang2 chii cari info sndiri je kat tenet..ttg tepon samsung..nnt dorang akan ajar cara2nya

leh rujuk sini utk tepon android
http://phandroid.com/

suri berkata...

ab
mmg tersa sangat bro. saya terkial2 guna. sungguh[un ada buku kecil khas utk telefon tu tapi buku ikut bercerita pasal perkara asas ttg hp. bagaimana nak bukak beteri, bahagian mana nak cas hp...

sedih...

suri berkata...

hafiz
bila ada org call skrg dh blh jawab. tapi nak muat naik gambar tu bermasalah sehingga sekarang... so byk idea dtg dari situ tak dpt kongsi pd semua pembaca,,

kasi senarai hitam dlm kamus saya hee..sy malas nak cari mahal2 sb masa tu mmg hp lama saya rosak teruk, tak blh pakai langsung. sementara ada wnag lebih simpan tu yg saya bli. tak sangka harga murh tapi ini kesan yg sy terima.. mmg beri pengajaran pd saya..

ada masalah bro..masuk ni dh 2 hari.. still tgu kwn jeguk tpi dia bz jer hurm...

suri berkata...

chii
pekedai tu smua cina ..

klu ada pekerj amelayu dah tentu merka akan membantu.. semu kerek gila..biarlah tak lama klu layan org camtu..

ho terima ksh ats link tu..nnti suri akan ke sana.

fiezaradzi berkata...

tak bagus service ni.. lau betul hp bermasalah, cakaplah kan.. tak patut...